Vitamina D, o vitamină liposolubila, este cunoscuta si sub denumirea de „vitamina soarelui”,
deoarece este produsa de corp cand razele ultraviolete B sau UVB, care provin din lumina soarelui, ne ating pielea. De asemenea, primim vitamina D din alimente, dar este dificil să obtinem aporturi adecvate doar din alimentatie. Printre alimentele cu niveluri bune de vitamina D gasim pestii bogati in grasimi (somon, ton, macrou), ficat de vita, branza, galbenus de ou si ciuperci.
In general, asimilam intre 10% și 20% vitamina D din alimente. Restul de 80% – 90% ar trebui sa fie produsa de organism prin expunerea la soare. Etapele vietii noastre, pigmentarea pielii, modul in care trăim si expunerea la soare au o influenta uriasa asupra nivelurilor de vitamina D. Datorita stilului de viata actual, ce se desfasoara in principal in
interior si utilizarii protecțiilor solare, carentele si si deficitul de vitamina D sunt foarte frecvente in cadrul populatiei europeane.
Vitamina D joaca diferite roluri in corpul nostru. Cercetarile arata ca vitamina D este importanta pentru absorbtia și utilizarea calciului. Vitamina D contribuie la mentinerea oaselor si a muschilor dar si la functionarea normala a sistemului imunitar. Mentinerea unui nivel adecvat de vitamina D pe toată durata vietii este o recomandare a companiilor de nutritie si a autoritatilor din domeniul sanatatii publice din întreaga lume. Din acest motiv, Comitetul de consultanta stiintific al NeoLife a formulat Vegan D, un amestec exclusiv de ingrediente cu vitamina D din surse naturale si integrale, pentru a sprijini nutritia.
Diferenta NeoLife
Un amestec exclusiv de ingrediente cu vitamina D din surse naturale si integrale, pentru a asigura o eficacitate si o biodisponibilitate ridicata.
Combină vitamina D₃ și vitamina D₂ (colecalciferol / ergocalciferol).