Ulcerul gastric

Ulcerul gastric
” Ulcerul gastric îmi dă senzaţie de arsuri în intestine”
(Răspuns pentru ANASTASIA – Iaşi, F. AS nr. 1342) Ulcerele stomacale, în cea mai mare parte, dar nu în totalitate, sunt cau­zate de infecţia cu bacteria Helicobacter pylori, şi de regulă sunt tratate cu antibiotice şi un medicament cu rol de inhibare a pompei de protoni, care împiedică producerea de acid în stomac. Medicamentele trebuie luate doar pe termen scurt, deoarece suprimarea acelui acid este extrem de dău­nă­toare pentru absorbţia nutrienţilor şi poate da tot felul de complicaţii.
Există şi remedii naturale care ajută la tratarea acestor infecţii, fără nici un fel de riscuri. Bacteriile Acidophilus şi Bifidus încetinesc dezvoltarea bacte­riei H. Pylori în şase săptămâni, şi chiar o pot ani­hila. Vă recomand să luaţi un produs probiotic com­plex Acidophilus Plus, ce conţine un amestec exclusiv din cinci varietăţi de probiotice testate clinic, şi anume: Lactobacillus acidophilus, Lacto­bacillus bulgaricus, Lactobacillus paracasei, Bifi­do­bacterium animalis şi Streptococcus termophiles, atât înainte cu o săptămână de terapia cu anti­biotice, cât şi 3 luni de zile după. De asemenea, produsul Gel-Guard asigură apărarea contra aci­dităţii stomacului, în aşa fel încât un număt cât mai mare de bacterii să ajungă în intestin (nu se găseşte în farmacii). Extractul de lemn-dulce DGL sto­pează şi el dezvoltarea bacteriei H. pylori şi ajută la întărirea şi repararea mucoasei stomacului. Lem­nul-dulce trebuie luat în formulă completă DGL, din sursă naturală, deoarece luat pe termen lung, poate creşte tensiunea arterială. Recomand un pro­dus pe bază de legume crucifere cu lemn-dulce, Cruciferous Plus, o formulă exclusivă, testată clinic, care împreună cu complexul probiotic nu­mit, distruge Helicobacter pylori. Vitamina A şi ami­noacidul glutamină ajută la regenerarea celu­lelor epiteliate sănătoase, care căptuşesc tractul digestiv. Stomacul produce acid pentru digerarea proteinelor, aşadar, dacă mâncaţi des alimente bo­gate în proteine, cum ar fi: carne, peşte şi ouă, s-ar putea să agravaţi starea de inflamare a mucoasei stomacului. Totuşi, peştele gras se bucură de avan­tajul că are în compoziţie acizi graşi esenţiali Omega 3, cu proprietăţi antiinflamatoare, care ajută la calmarea membranelor inflamate, aşa încât con­sumul moderat de peşte gras este probabil să facă mai curând bine decât rău. Cafeaua şi alcoolul, pre­cum şi analgezicele antiinflamatoare nesteroidiene irită, şi ele, peretele intestinal. Combinaţia dintre analgezice şi alcool este extrem de periculoasă pen­tru persoanele ce au ulcer, deoarece poate provoca sângerare internă. Evitaţi alergiile şi intoleranţele alimentare. Dacă mâncaţi un aliment la care sunteţi alergic sau intolerant, inflamaţia va creşte şi ulcerul se va agrava. O alergie alimentară neidentificată poate chiar să precipite această boală, mai ales dacă există boala celiacă nediagnosticată.
Multă sănătate!

LIDIA HOLBAN – nutriţionist,
tel. 0722/26.04.45, 
 
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!