Sistemul digestiv

Linia noastră de viață pentru o nutriție bună și sănătate optimă
Tot ceea ce este vital pentru viață (cu excepția oxigenului) intră în organism prin tractul digestiv, un tub de 25-30 cm (7,5-9 metri) cu regiuni specializate — gura, esofag, stomac,  intestinul subtire, colon, rect și anus. Pe parcurs,  glandele salivare, vezica biliară, ficatul și pancreasul furnizează produse secretoare esențiale pentru digestie. Jumatate  din cele Șase etape ale nutriției de importanță vitală - digestia, absorbția și eliminarea — au loc în sistemul digestiv tract. Dacă acest sistem nu este în stare bună de funcționare, chiar și cea mai bună dietă ne va face puțin bine.Sistemul digestiv este o linie de alimentare atat pentru primire nutrienți cat și o conductă de evacuare pentru îndepărtarea deșeurilor.Sa ne  gandim la ceea ce este „instalația de procesare a alimentelor” proprie a corpului. În fiecare zi aproximativ doi litri și jumătate de alimente, secretii lichide și digestive curg prin el. „Procesarea” eficientă  de la ingestia, digestia și absorbția alimentelor până la eliminarea deșeurilor — necesită un echilibru delicat - a da și a lua. Acest echilibru subtil poate fi ușor deranjat.
Când echilibrul este amenințat grav ,si pot apărea probleme dureroase
Un sistem digestiv sănătos este capabil să efectueze o „alchimie” minunată: transformarea alimentelor inerte în blocuri pentru viață și sănătate. O digestie optimă  necesită un echilibru de sucuri gastrice, enzime, bilă săruri, microorganisme benefice, fibre și alte substanțe digestive . O deficiență a unui singur factor digestiv poate perturba funcționarea întregului sistem.
Un echilibru digestiv sănătos este susținut de o dieta echilibrata bogata  in fructe si legume proaspete, leguminoase, cereale integrale fara adosuri de sare si zahar,alimente sanatoase  si fara exces de carne roșie. Mai mulți factori pot afecta digestia și absorbția nutrienților - îmbătrânirea, boală genetică, obiceiuri alimentare proaste, exces de alcool, fumat,anumite medicamente (cum ar fi antibioticele), substanțe chimice pe bază de apă, conservanți alimentari și pesticide. Alți factori, cum ar fi Heliobacter pylori, un tip de bacterii „rele” legate de cancerul de stomac, pot înclina cântarul departe de sănătate și inclinat spre boală. Factori care suprasolicita capacitățile  tractul digestiv pot contribui la probleme grave peste timp. În timp ce disconfortul se poate dezvolta rapid, tulburările și bolile tractului digestiv rareori apar brusc. De obicei, nu acordăm prea multă atenție sistemului nostru digestiv până când ceva nu merge bine. Apoi avem tendința să mergem repede la farmacie pentru soluții pentru a aborda simptomele dureroase - arsurile la stomac, flatulență, balonare, diaree, constipație, durerile de stomac – mai degrabă decât cauzele de bază ale disconfortului.Folosirea excesivă a unor astfel de „soluții” – în special antiacide și laxative - pot exacerba problemele. Tulburări digestive poate fi mai mult decât prețul pe care îl plătim pentru supraalimentare, mâncând pe fugă, sau cedând în fața ispitei anumitor alimente: pot semnala afecțiuni grave, cum ar fi ulcere, diverticulită (buzunare inflamate sau abcesate în peretele intestinului ) și chiar cancer.
Un sistem digestiv care funcționează corect este absolut esențial pentru sănătate. Oricum, sănătatea digestivă este adesea neglijată.Ca urmare, problemele gastrointestinale sunt serioase.
Transformarea alimentelor în Nutrienți utilizabili
Dieta este ceea ce mănânci, dar nutriția este ceea ce celulele tale și ţesuturile primesc efectiv. Starea ta nutrițională este doar ca bun ca capacitatea corpului tău de a descompune alimentele în substanțe nutritive pe care celulele le pot asimila. Digestia, a doua dintre cele șase etape ale nutriției, este procesul prin care alimentele sunt împărțite în „blocuri” nutriționale mici suficiente pentru a fi absorbite prin peretele intestinal și în fluxul sanguin pentru distribuție și utilizare pentru energie și suport celular. Alimente complexe - lipidele, proteinele și carbohidrații — sunt descompuse în substanțe mai simple— acizi grași, aminoacizi și zahăr, simplu „blocuri de construcție”,respectiv.
3 moduri prin care sistemul digestiv deblochează puterea nutritivă a alimentelor
Sistemul digestiv folosește trei mijloace pentru a se descompune alimentele în nutrienți utilizabili: Fizic - corpul descompune mecanic alimentele în gura prin mestecare si in stomac si intestine prin agitare. Chimic-pe tot tractul digestiv, diferite chimicale (acid clorhidric în stomac, bicarbonat în intestinul subțire, săruri și acizi biliari etc) și biochimice (enzime cum ar fi amilaza pentru a digera carbohidrații, lipaza pentru a digera grăsimile și proteaza pentru a digera proteinele) acționează asupra alimentelor pentru a le descompune. Flora intestinală – bacteriile intestinale benefice eliberează unii nutrienți din alimente. De asemenea, produc cantități mici de vitamina K și vitaminele B. În plus, ei descurajează creșterea bacteriilor („rele”) care cauzează boli și ciuperci patogene și îmbunătățesc echilibrul microorganismele care locuiesc în mod normal în intestine.
Dacă digestia este ineficientă, corpul tău nu poate extrage complet valoarea nutritivă a alimentelor pe care le consumi. Dacă chiar o parte din sistemul digestiv nu funcționează corect, digestia, absorbția și eliminarea pot deveni compromise.
Imaginează-ți tractul gastrointestinal ca pe un fel de „cale ferată”.În timp ce o cale ferată ghidează trenurile, care transportă oameni,tractul gastrointestinal ghidează alimentele, care transportă nutrienți.În anumite „stații” din tractul gastro-intestinal - gura, stomacul, intestinele —„trenul” va prelua noii„pasageri” substanțe chimice,enzime,microorganisme.  Nutrienții părăsesc „trenul” prin „porți” de absorbție în intestine și intră în fluxul sanguin pentru o distributie ulterioara pe tot corpului.Există porți de absorbție pentru diferite tipuri de nutrienți. Aminoacidul (proteina digerată), de exemplu, nu poate fi absorbit printr-o poartă de absorbție a calciului. De asemenea, uneori un nutrient trebuie să aibă un insotitor in „călătoria” lui,sau moleculă purtătoare, înainte de a putea trece o poartă de absorbție. Este cazul vitaminei B12, al cărei purtător necesită un mediu acid al stomacului pentru a se lega înainte de a putea fi absorbit corespunzător în intestine. Ceea ce este mai mult, moleculele purtătoare sunt uneori necesare pentru a escorta toxinele din tractul digestiv.
Iată ce se întâmplă cu mâncarea în timp ce călătorește prin sistem digestiv:
Gura-  prin mestecare rupe bucatile mai  mari de mâncare în altele mai mici și le amestecă cu saliva, care conţine enzime ce încep să  descompună carbohidrații.
Stomacul - În stomac, alimentele sunt împărțite în particule mai mici prin mecanisme, chimice și mijloace enzimatice. Stomacul secretă acid clorhidric și proteine ,enzime de digerare (proteaze stabile la acid). Acidul clorhidric  „deschide” moleculele de proteine, astfel încât proteina - enzimele de digerare pot lucra asupra lor. De asemenea, se transformă pepsinogenul inactiv în pepsină activă, care digeră proteinele. Lucrând împreună, acizii și enzimele transformă alimentele într-o pastă semifluidă de nutrienți parțial digerați numită chim.Apoi chimul(pasta) se deplasează în intestinul subțire, unde digestia este finalizată și începe absorbția. Aici mediul tractului digestiv suferă o dramatică schimbare: in timp ce stomacul este puternic acid, intestinul mic secretă bicarbonat și are un pH neutru până la ușor pH alcalin. Deoarece anumite enzime sunt declanșate de diferite niveluri ale  pH-ului, diferite enzime sunt active în locuri diferite în tot tractul digestiv. Pancreasul și pereții intestinului secretă enzime pentru a digera carbohidrații, proteinele,si grasimile. Mai mult, 90-95% din totalul absorbției nutrienților are loc în intestinul subțire.
Colonul - Mâncarea se deplasează apoi în colon (intestinul gros), unde este eliminata apa și deșeurile (atât deșeurile alimentare, cât și metabolice deșeurile din celule)  ce sunt concentrate, depozitate și excretate. Pentru că majoritatea alimentelor au fost deja digerate și absorbite în intestinul subțire, singurele substanțe nutritive rămase sunt cantități mici de carbohidrați, proteine nedigerabile reziduuri și fibre. Populația densă de bacterii „bune”. existente  în colon subzistă din aceste reziduuri alimentare și ajuta la mentinerea sanatatii tractului digestiv prin inhibarea creșterea bacteriilor „rele”.
Importanța eliminării: eliminarea deșeurilor și toxinelor
Eliminarea se ocupă cu evacuarea a tot ceea ce nu a  fost absorbit  din tractul digestiv, precum și deșeurile produse de organism. Celulele produc deșeuri în timpul metabolismului ,acestea sunt toxice pentru organism și trebuiesc eliminate. Neeliminarea prezintă un risc grav pentru sănătate. Pe măsură ce deșeurile se acumulează în intestine, toxinele încep să se acumuleze și pot fi reabsorbite în fluxul sanguin.
Probleme comune cu digestia. Problema  nr.1 - Prea puțin acid clorhidric
Hipoclorhidrie - prea puțin acid clorhidric în stomac - este o tulburare digestivă comună. În jurul vârstei de 30 de ani, stomacul începe să secrete mai puțin acid clorhidric. Acest declin  continuă de-a lungul anilor. Mâncarea excesivă, consumul excesiv de  alcool sau utilizarea obișnuită de antiacide pot, de asemenea, dilua concentrația de acid gastric, reducând cantitatea totală de acid clorhidric disponibil pentru digestie. Fără suficient acid clorhidric, majoritatea alimentelor nu pot fi descompuse suficient pentru a elibera anumiți nutrienți pentru o absorbție corecta. Sau nutrienți ai căror purtători necesită un mediu acid în stomac pot să nu fie absorbiti eficient mai târziu în intestine. Rezultatul poate fi risipa de nutrienți,  disconfort intestinal sau probleme medicale. Prin urmare, chiar dacă dieta este bogată în nutrienți, digestia incompletă poate contribui la a deficiență de nutrienți.
Mulți oameni cred că indigestia rezultă din excesul de acid stomacal, o presupunere care este de înțeles având în vedere senzație de „arsură” asociată adesea cu dureri de stomac. Insuficiența acidă este însă o cauză mult mai frecventă a indigestiei. Alimentele care sunt doar parțial digerate sunt împiedicate a se deplasa prin tubul digestiv.
Problema nr.2: Fibră insuficientă
O dietă bogată în fibre ajută la menținerea funcțiilor intestinale corecte ,regulate și susține sănătatea optimă. Fibrele alimentare fac mai mult decât să contribuie la sentimentul de „plinătate”. Aceasta crește grosul conținutului intestinal, grăbindu-le tranzitul prin intestine si cresterea frecventei de eliminare. De asemenea, susține activitățile metabolice ale bacteriile „bune” și leagă acizii biliari și colesterolul.Populațiile care consumă diete bogate în fibre au o incidență scăzută de tulburări intestinale, cum ar fi diverticulită, polipi, colită, hemoroizi și cancer. Cu toate acestea, în ciuda multor beneficii dovedite ale fibrelor, majoritatea oamenilor nu se apropie nicăieri de 20-35 de grame de fibre alimentare recomandate de National Institutul de Cancer. Omul mediu consumă doar 12,5- 20 de grame de fibre pe zi.
Problema nr.3 -  Prea puțină lactază
Lactoza este un zahăr care se găsește în lapte și alte produse lactate. Enzima digestivă care o descompune în componente mici suficiente pentru absorbție și utilizare se numește lactază. Lactaza insuficienta poate duce la malabsorbție sau intoleranță la lactoză, caracterizată prin dureri abdominale, balonare, flatulență și diaree. Severitatea simptomelor variază în funcție de cantitatea de lactoză ingerată și gradul de deficit de enzime. Lactaza adăugată în alimente  poate reduce disconfortul asociat cu malabsorbția lactozei.
Problema nr.4 - Enzimă supraîncărcată
Uneori  exagerăm cu tipurile greșite de alimente consumate. Sau noi manancam mult prea repede. Prea multă mâncare poate suprasolicita capacitatea de un aport limitat de enzime digestive pentru a se descompune alimentele complexe în componentele lor mai simple.
Suplimente pe care le poți consuma exclusiv de la NeoLife sunt Enzimele Digestive .NeoLife Shake,Acidophilus Plus.  Sunt sigure și eficiente, suplimentele digestive de la NeoLife sunt formulate pentru a susține activitățile naturale ale sistemului digestiv.
Bazate pe natură și susținute de știință, abordează cauzele care stau la baza problemelor digestive,  si nu doar a simptomelor. Împreună cu alegerile alimentare adecvate, ele  contribuie la stabilitatea mediului gastro-intestinal și promovează funcția digestivă optimă.
NeoLife a formulat o serie de produse de vârf pentru a aborda cele mai comune „zone cu probleme” din cadrul tractului digestiv. Folosind cele mai recente descoperiri științifice și selectând doar cele mai bune ingrediente naturale, Consiliul științific de consultanta  al NeoLife ( SAB ) a creat o linie de produse de ajutorare digestive pentru a oferi un sprijin complet și echilibrat pentru întregul sistem. Pentru a susține echilibrul natural al tractului digestiv, produsele noastre furnizează acizi vitali, enzime,bacterii „bune”, fibre și alți factori sănătoși. Din plantele și ingredientele derivate natural lucrează cu organismul pentru a îmbunătăți digestia, astfel încât să puteți debloca puterea nutrițională completă a alimentelor pe care le consumați.*
Produsele NeoLife susțin cele șase etape ale nutriției.
Corpul nostru trebuie să digere alimentele pentru a elibera nutrienții pe care le conțin. Trebuie să absoarbă acești nutrienți prin intestine şi circulaţie, care le livrează fiecărei celule din corpul tău. Celulele trebuie atunci sa asimileze nutrienții și sa elimine deșeurile. Și, în sfârșit, organismul trebuie să  scape de deşeurile din metabolism şi mancarea nedigerata. Finalizarea eficientă a tuturor acestor sarcini, care alcătuiesc cele șase etape ale nutriției, ghidează abordarea NeoLife de a creea suplimente capabile sa susțina o sănătatea optimă.* NeoLife a creat formule complete. Reflectând cele mai recente descoperiri în stiinta nutritionala, formulele NeoLife sunt complete. Beta- Gest, de exemplu, sprijină digestia eficientă în stomac cu clorhidrat de betaină, o sursă de acid clorhidric găsit în sfeclă și enzime care digeră proteinele și lactoza. Ajutorul nostru digestiv cu enzime țintite spre intestin prezintă enzime care digeră proteinele, carbohidrații și grăsimile. Acidophilus Plus cu spectru larg include cinci tipuri de bacterii „bune” cunoscute a fi benefice pentru sănătatea umană,livrarea țintită a ingredientelor active in intestin. Folosind tehnologia nutrițională avansata precum acoperirile enterice și Enzime declanșate de pH, fiecare produs este atent formulat pentru a garanta că factorii digestivi ajung intacti acolo  unde sunt foarte necesari. Acidophilus Plus, de exemplu, are ca si caracteristica speciala  Sistemul exclusiv de protecție enterică „Gel-Gard” de la NeoLife, asigura un număr maxim de bacterii „bune” vii ce supraviețuiesc acidului din stomac și ajung la locul lor de acțiune în intestine. Diferite enzime sunt activate prin variarea nivelului pH-ului  în diferite zone ale tractului digestiv. Enzimele de la NeoLife  sunt alese special pentru nivelurile lor ridicate de activitate în punctele adecvate ale procesului digestiv.  Sursele de hrană integrală sunt o „diferență NeoLife”.
Produsele NeoLife sunt formulate folosind ca surse alimente integrale
 Suplimentele noastre de fibre, de exemplu, oferă un spectru larg de amestec de fibre solubile și insolubile dintr-o  varietate de surse de alimente integrale care furnizează fibre complete exact cum a vrut natura. Atat Beta-Gest, cât și Enzyme Digestive sunt  enzime caracteristice de origine vegetală. Acidophilus Plus conține  microorganisme benefice izolate din produsele lactate de cultură. Pentru suplimente care vă ajută să obțineți cea mai bună valoare nutritivă din alimentele pe care le consumati, NeoLife este pur și simplu cel mai bun!
                                      
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!