close-up-face-young-woman-relaxing-gentle_158595-4578

Dermatita

Aceasta afectiune semnifica “inflamatia pielii” si este similara eczemei. In mod frecvent, termenul de “dermatita“ este utilizat atunci cand cauza primara pare a fi alergia de contact .Verificati toate posibilitatile care pot produce alergii, cum sunt metalele din care sunt confectionate bijuteriile si ceasurile de mana, parfumurile, cosmeticele, detergentii, sapunurile si sampoanele. Uneori, poate exista o alergie alimentara, vinovatii fiind frecvent graul sau produsele lactate. Alteori, este necesara o combinatie intre un aliment care produce alergie si contactul cu un alergen extern pentru a aparea simptomele.

Un alt factor frecvent intalnit este deficitul de acizi grasi esentiali din seminte si uleiurile obtinute din acestea ,care in organism se transforma in prostaglandine antiinflamatorii. Formarea acestora este, de asemenea, blocata prin prezenta de grasimi saturate in exces sau alimente prajite,sau printr-un deficit al unor vitamin si minerale esentiale. Pielea este o alta cale prin care organismal elimina toxinele.Un tip de dermatita numit acrodermatita,raspunde in primul rand de deficitul de zinc . SFATURI PENTRU DIETA Este recomandata o dieta de tip vegetarian, saraca in grasimi saturate, dar cu suficienti acizi garsi esentiali proveniti din seminte. SUPLIMENTE NUTRITIVE RECOMANDATE – multivitamine si multiminerale -Formula IV /Provitality + -complex antioxidant -3+2+1 formula magica -vitamina E naturala complete din germeni de grau – Wheat Germ Oil -acizii grasi esentiali omega – 3 -Omega 3 Salmon Oil Plus (cu 8 componente) -vitamina C cu bioflanoide – SRVC cu eliberare controlata.

Nevoile dv. nutritionale pot fi stabilite tinand cont de stilul dv. de viata, precum si de semnele si simptomele asociate cu diferitele deficiente.

Distribuie să vadă și alții: