young-woman-haviing-abdominal-pain-because-menstruation-lying-couch-holding-her-stomach_231208-689

Colita

Aceasta afectiune se caracterizeaza prin inflamarea unei portiuni a intestinului gros (colon). Frecvent este indusa de stress; de asemenea, poate fi cauzata de o dieta saraca, constipatie, alergie sau o nutritive suboptimala. Deoarece este vorba de o inflamatie, primul pas consta in evitarea oricarui aliment agravant, cum sunt alcoolul, cafeaua si graul. Acestea pot fi inlocuite cu alim9+ente si bauturi care trec usor prin tractul digestiv cum sunt legume fierte in abur, orez, peste si fructe; in plus, se administreaza suplimente cu enzime digestive. Grasimile esentiale bogate in GLA sunt agenti antiinflamatori puternici. De asemenea, antioxidantii sunt de ajutor in ameliorarea inflamatiei.

SFATURI PENTRU DIETA
Cu toate ca diata recomandata mai sus este una eficienta, continutul ridicat de fibre alimentare poate actiona ca iritant in aceasta afectiune. Din aceste motive, o dieta compusa din legume fierte in aburi ,peste si cereale gatite este de preferat, impreuna cu fructe usor de digerat ca gustare. Evitati toate iritantele digestive, care includ orice aliment la care sunteti alergic, graul, alcoolul, cafeaua si condimentele. SUPLIMENTE NUTRITIVE RECOMANDATE – acizi grasi esentiali omega – 3 – Omega 3 Salmon Oil Plus NeoLife – complex antioxidant – 3+2+1 formula magica de la NeoLife / Wheat Germ Oil -vitamina C cu bioflavonoide – SRVC (cu eliberare controlata) /ALL C -Aloe Vera Plus – fara alantoina

Nevoile dv. nutritionale vor fi stabilite tinand cont de stilul dv. de viata ,precum si de semnele si simptomele asociate cu diferitele deficiente.

Distribuie să vadă și alții: