Comenzi telefonice:0722 260 445

  LOGIN
  Autentifica-te sau creaza cont
  Avatar
  Nu ai inca cont?

  Intra in club! Vei avea acces la articolele noastre, plus oferte speciale

  Reseteaza parola - Am uitat utilizatorul

  Utilizator
  Parola
  Tine minte

  Si ochiul are nevoile sale nutritionale

  Carotenoizii, cunoscuti in primul rand pentru rolul lor de protectie contra efectelor daunatoare ale razelor soarelui, si a radicalilor liberi si deasemenea pentru rolul lor demonstrat de intarire a sistemului imunitar, sunt in realitate si foarte utili pentru protectia ochilor nostri.

  Ochiul uman este capabil sa perceapa razele luminoase cu o lungime de unda cuprinsa intre 750 si 400 nm corespunzatoare spectrului de lumina vizibil. Mecanismul vederii este legat de o corecta functionare a receptorilor speciali localizati pe retina, partea din globul ocular care este in masura sa transforme stimulii luminosi, din exterior, in impulsuri nervoase care se vor transmite spre creier.Receptorii din retina sunt de doua tipuri: celulele conuri,
  sensibile la lumina intensa, adica lumina diurna si culori, aceste contin pigmentii iodopsina si cianopsina, si celulele cu bastonase, sensibile la lumina slaba, lumina crepusculara si la alb si negru, care contin pigmentul rodopsina.
  Atunci cand ajunge la ochi, stimulul luminos provoaca o degradare specifica a pigmentilor si deci o modificare a
  receptorilor aferenti, cu producerea unui stimul electric, preluat rapid de celulele ganglionare ale retinei (celule nervoase), ale caror prelungiri formeaza nervul optic.
  Stimului luminos se transforma astfel intr-un impuls nervos care ajunge la creier, permitandu-ne sa percepem imaginile. Dupa degradare, pigmentii se regenereaza rapid iar receptorii pot fi din nou stimulati.
  In cazul unei persoane sanatoase acest ciclu de degradare si regenerare se repeta de cateva sute de ori pe zi, de fiecare data cand soseste semnalul luminos. Ochiul este supus continuu unui stres de tip oxidant, datorita
  poluarii atmosferice, si modului de viata in marea majoritate a zilei in ambiente cu iluminare artificiala si folosirii intense a computerelor, care se adauga la procesele de degenerare celulara, care insotesc procesul norma de imbatranire al oamenilor.
  Adesea persoanele de varsta medie se plang de tulburari de vedere care se manifesta prin vedere neclara sau aparitia unor pete in campul vizual care dau o senzatie de disconfort. In plus recent s-a demonstrat o legatura intre diminuarea functionala a regiunii maculare a ochiului (degenerare maculara) si avansarea in varsta.
   

   

  Contact

  AUTOLYD COM SRL, Buzau RO4103432, J10/749/1993

  Lidia%20holbanConsilier: tehnician nutritionist

  Holban Aurora LidiaCertificat

  Acreditari 

  Legaturi

  Urmati-ne. NU pierdeti nici o noutate sau promotie.

                             Viziteaza magazinul Lanutritie.ro pe ShopMania

  Top